Νέο Deadline! Εαρινό σχολείο: “Οπτικοακουστικές Μέθοδοι στην Αρχαιολογία, Ερευνώντας τις πολιτικές της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Παράταση προθεσμίας έως την 16 Φεβρουαρίου!!

Λάβετε υπόψη ότι στο μάθημά μας έχουν χορηγηθεί τέσσερις πλήρεις υποτροφίες από το ερευνητικό κέντρο ARCHON για διακεκριμένους φοιτητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.

 

για φοιτητές Αρχαιολογίας και Σπουδών πολιτιστικής κληρονομιάς στο τελευταίο έτος πτυχίου και μεταπτυχιακούς (MA & PhD)

ΝΙΑ ΑΘΗΝΑ, 21-30 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Οι οπτικοακουστικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως σε μελέτες κληρονομιάς και μουσείων, ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ ερευνητών και επισκεπτών, καθώς και την προώθηση χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και συλλογών μουσείων. Επιπλέον, καθώς τα ψηφιακά μέσα γίνονται όλο και πιο προσιτά και προσβάσιμα, η οπτική αναπαράσταση επεκτείνεται σε διάφορες διαστάσεις της αρχαιολογίας, καθιστώντας ένα εξέχον εργαλείο ανάλυσης και συνεργασίας εντός του κλάδου. Με τη συζήτηση των διαθέσιμων μεθοδολογικών εργαλείων και τον κριτικό προβληματισμό σχετικά με την εφαρμογή τους, αυτό το εντατικό μάθημα εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο τέτοια εργαλεία μπορούν να ενσωματωθούν ηθικά στη συνεργατική αρχαιολογική έρευνα. Για αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα βασικό εισαγωγικό μάθημα για οπτικοακουστικές μεθόδους σε ένα από τα πιο απαιτητικά αστικά τοπία της Ευρώπης, όπου η αρχαιολογία και η πολιτική της διαχείρισης της κληρονομιάς διασταυρώνονται με μοναδικούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα παράγουν από κοινού έργα μικρού μήκους πολυμέσων, όπως ταινίες κλιπ ή ταινίες δοκιμίου, που θα παρουσιάζουν εναλλακτικές αρχαιολογικές αφηγήσεις σχετικά με τις πολλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, την αρχαιολογική υλικότητα και τον λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 9 Φεβρουαρίου