6 Ιουνίου: “Jacob van Eyck and his time: music during the Dutch 17th Century”, μια μουσική διάλεξη από τον Δημήτρη Κούντουρα

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, 18.00, το ΟΙΑ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει μια διάλεξη του Δημήτρη Κούντουρα για τον Ολλανδό βιρτουόζο φλαουτίστα Jacob van Eyck. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τη συλλογή του «Der Fluyten Lust-hof», ο ομιλητής θα μας μυήσει στη ραγδαία εξέλιξη της μουσικής στην κοινωνία της εποχής του van Eyck. Η διάλεξη θα συνοδεύεται από ζωντανά μουσικά παραδείγματα.

Μόνο φυσική παρουσία. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων. Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας μέσω email ή τηλεφώνου (210-9210760, Δευτ.-Παρ. 09.00-17.00).

 

Ο Δημήτρης Κούντουρας σπούδασε στο Ωδείο της Ουτρέχτης και ειδικεύεται στην ερμηνεία και την ιστορία της μουσικής μπαρόκ, ενώ είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η διάλεξη είναι μέρος ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Δημήτρη Κούντουρα, του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών και του Ολλανδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα για την ενίσχυση της εκτίμησης της Μπαρόκ Μουσικής από τις Κάτω Χώρες στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας διοργανώθηκε ειδική σειρά εργαστηρίων για φοιτητές του Ωδείου Αθηνών για την προετοιμασία διπλής συναυλίας στις 12 Ιουνίου (ώρα 19.00 και 21.00) στο Σ22 (οδός Κ. Σμολένσκι 22, Εξάρχεια):

«Ο Jacob van Eyck and his time: music in the Low Countries κατά τον 17ο αιώνα»
Παρουσιάζοντας έργα των J.Dowland, G.Caccini, J. van Eyck, J.P.Sweelinck και άλλων

Με τη συμμετοχή των:
Ζωή Δημοπούλου, Σοφία Κετεντζιάν, Αλεξάνδρα Πλέσια, Αλίκη Σιούστη, Κωνσταντίνος Καραγεωργίου – τραγούδι
Μυρσίνη Βεστάκη – φλογέρα
Δημήτρης Κούντουρας – φλογέρα & μουσική διεύθυνση
Μαριλένα Σουρή – spinet