Συνέδριο `The Greek Case´ διαθέσιμο on-line

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας, όλων των ενοτήτων του Συνεδρίου “The Greek Case” που αναρτήθηκαν μέσω του καναλιού μας στο YouTube.
Η σειρά είναι χρονολογική, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου.
Όμως, για να τιμήσουμε τη μνήμη του αξέχαστου Περικλή Κοροβέση, ξεκινάμε από τη συνεδρία με τις μαρτυρίες, στην οποία συμμετείχε και αυτός.
Λίγα λόγια για τον Περικλή Κοροβέση:
“Ο Περικλής Κοροβέσης (1941-2020) είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ελληνες μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον της Χούντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στα χρόνια 1968-1969. “Οι ανθρωποφύλακες”, το βιβλίο που εξέδωσε με τη ευκαιρία της κατάθεσής του στο Στρασβούγο, αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές μαρτυρίες που έχουν γραφτεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τη χρήση των βασανιστηρίων. Επανεκδόθηκε πολλλές φορές, από το 1969 έως και το 2019, και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Η “κατάθεση” (ή η συμμετοχή) του Κοροβέση στο Διεθνές Συνέδριο Η “Ελληνικη Υπόθεση” στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Δεκέμβριο του 2019, αποτελεί την τελευταία δημόσια εμφάνισή του και μια από τις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως μάρτυρας κατηγορίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.”
(Κάντε κλικ στη φωτογραφία για το βίντεο)

 

  (Session 2)

 

  (Session 3)

 

  (Round Table Discussion)

 

  (Session 4)

 

  (Keynote Lecture Wolfgang Benedek)

 

  (Session 5)

 

  (Session 6)

 

  (Concluding Remarks)


The international interdisciplinary conference “The ‘Greek Case’ in the Council of Europe: A Game Changer for International Law and Human Rights?”took place under the auspices of H.E. the President of the Hellenic Republic from 12-14 December 2019 at the National and Kapodistrian University of Athens. It was an initiative of the Netherlands Institute at Athens and co-organized by the Danish Institute at Athens, the Swedish Institute at Athens, the Norwegian Institute at Athens and the Marangopoulos Foundation for Human Rights. The conference was supported by the Carlsberg Foundation.