Τρίτη Διάλεξη ΤΕΧΝΗ: “The Soundscape of the Sanctuary of Apollo at Despotiko: Music, Memory, and Dancing Floors”, Erica Angliker (British School at Athens)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την τρίτη διάλεξη της σειράς TEXNH (κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2023 στις 18.00.
Η διάλεξη της Erica Angliker (British School at Athens, adjunct lecturer at Centre of Philological Theory-IdEA-Unicamp) έχει τίτλο “The Soundscape of the Sanctuary of Apollo at Despotiko: Music, Memory, and Dancing Floors”. Η παρούσα εργασία βασίζεται σε πρόσφατα θεωρητικά πλαίσια που αναπτύχθηκαν για τη μελέτη της μουσικής και του χορού για την αναπαράσταση των ηχοτοπίων σε ένα μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στο κυκλαδίτικο νησάκι Δεσποτικό. Η ομιλήτρια ερευνά κάποια ιερή φυσική δομή του Δεσποτικού για να δείξει πώς οι μουσικοί και οι χορευτές μπορεί να χρησιμοποιούσαν τέτοιους χώρους και να αλληλεπιδρούσαν με το κοινό τους κατά τη διάρκεια παραστάσεων στο ιερό. (Κάντε κλικ εδώ για την πλήρη περίληψη και την πρόσκληση).

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό κάντε την κράτησή σας τηλεφωνικά (210-9210760, Δευτ. – Παρ. 09.00-17.00) ή με email.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω zoom. Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.