Συνέδριο “The ‘Greek Case’ in the Council of Europe: A Game Changer for International Relations and Human Rights?”.

Από τις 12-14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο: “The ‘Greek Case’ in the Council of Europe: A Game Changer for International Relations and Human Rights?”. Με αυτό το συνέδριο μνημονεύεται το γεγονός που συνέβη ακριβώς 50 χρόνια πιο πριν: η αναγκαστική αποχώρηση της Ελλάδας της χούντας των  συνταγματαρχών από το Συμβούλιο της Ευρώπης ύστερα από την πίεση Σκανδιναβικών χωρών και της Ολλανδίας (της τελευταίας κυρίως μέσω του μεγάλου σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού Max van der Stoel).
Η οργάνωση του συνεδρίου είναι μια πρωτοβουλία του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους συναδέλφους των Ινστιτούτων της Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας και με το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Το πρόγραμμα θα προσεγγίσει την αναγκαστική αποχώρηση της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης από διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητες, όπως μαρτυρά και η σύνθεση της Ακαδημαικής Επιτροπής, που αποτελείται από ειδικούς ιστορικούς, νομικούς και κοινωνικούς επιστήμονες.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Carlsberg και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν τους επόμενους μήνες εδώ, αλλά και στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές μέσω email.