Ετήσια συνάντηση Νέων Ολλανδών Ρωμαϊστών στο ΟΙΑ (Μάιος 2023)

Hadrianic reliefs from the stage front (scaenae frons) of the Theater of Dionysus on the South Slope of the Acropolis, Athens, Greece. Photo: Carole Raddato. With kind permission.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τον Μάιο του 2023 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο NIA η ετήσια συνάντηση των Νέων Ολλανδών Ρωμαϊστών -μια εκδήλωση που διοργανώνει και συντονίζει η Δρ. Δάφνη Πέννα, Πανεπιστήμιο του Groningen. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ολλανδικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας Δικαίου (Πανεπιστήμιο του Groningen) και με το Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Κάθε χρόνο, νέοι ερευνητές του τομέα της Ιστορίας του Δικαίου από όλα τα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας πραγματοποιούν μια διήμερη συνάντηση (Jonge Romanisten dagen) σε μορφή συνεδρίου προκειμένου να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα θέματά τους.

Οι ερευνητές που παρουσιάζουν ανακοινώσεις είναι συνήθως μελετητές που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή ή έχουν εκπονήσει πρόσφατα τη διδακτορική τους διατριβή. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές από το ίδιο χώρο να συναντηθούν και να μοιραστούν αποτελέσματα της έρευνάς τους με συναδέλφους και να λάβουν σχόλια από άλλους συναδέλφους που συμμετέχουν. Παραδοσιακά, την πρώτη μέρα αυτής της συνάντησης γίνονται οι διαλέξεις και τη δεύτερη μέρα ακολουθεί εκδρομή ή επίσκεψη σε μουσείο. Κάθε χρόνο αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται σε διαφορετικό Πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, ενώ δύο φορές έχει γίνει στο Ολλανδικό Ινστιτούτο της Ρώμης (KNIR).

Κατά τη διάρκεια αυτής της Συνάντησης φέτος, νέοι Ολλανδοί Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Leiden, Nijmegen, Utrecht, Groningen και το VU University Amsterdam θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε Έλληνες ερευνητές και μελετητές που μελετούν τους αρχαία ελληνικά δίκαια, ρωμαϊκό και βυζαντινό δίκαιο.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της συνάντησης κάνοντας κλικ εδώ.