Προσωπικό

Διευθυντής: Δρ  Winfred van de Put
Από τον Ιούνιο του 2014 ο Winfred van de Put είναι διευθυντής του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Γεννήθηκε στο Μονικεντάμ και στο σχολείο τα Λατινικά ήταν το αγαπημένο μάθημά του. Στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Κλασική Αρχαιολογία και εξειδικεύτηκε στην Ελληνική αγγειογραφία.
Έπειτα ασχολήθηκε με εντελώς διαφορετικά πράγματα: Για οχτώ χρόνια ήταν υπεύθυνος στο Αρχείο του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ και μέλος του συμβουλίου του κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου ‘Αμστερνταμ (2000-2010). Ταυτόχρονα εργαζόταν για τη σύνταξη ενός καταλόγου της συλλογής κλασικής ελληνικής πλαστικής του Μουσείου Allard Pierson. Οι δύο τόμοι για τις ληκύθους που βρίσκονται στο μουσείο, δημοσιεύτηκαν το 2006. Έπειτα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και στις αρχές του 2012 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Το επόμενο έτος αντικατέστησε τον επόπτη καθηγητή όταν αυτός πήρε άδεια, και το 2013-2014 εργάστηκε ως συντηρητής στο Μουσείο Allard Pierson.  Για σύντομο χρονικό διάστημα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Radboud στο Ναϊμέγκεν. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έκανε την πρώτη έρευνα πεδίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος διασκόπησης στη Λακωνία.  Αργότερα εργάστηκε στη Μάλτα, στην Καρχηδόνα, στην Απολλωνία Ποντική (Σωζόπολη), στην Βοιωτία, στην Άλο και στο Θορικό. Παντρεύτηκε το 2016 και έχει ένα πολύ γλυκό και πολύ δραστήριο γιο, τον Θωμά.

Τηλ.: 210 9210760

Αναπληρωτής Διευθυντής – Υπεύθυνος θεμάτων διεθνούς κινητικότητας και συνεργασίας: drs. Willem Ledeboer
O Willem Ledeboer σπούδασε Ανατολικο-Ευρωπαικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Το 1993 αναχώρησε, ως φοιτητής, για την Ελλάδα με σκοπό να κάνει έρευνα για τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην Πρώην Σοβιετική Ένωση και αποφοίτησε με αυτό το θέμα το 1994. Το 1996 πήρε τη θέση του Γενικόυ Γραμματέα στην τότε επονομαζόμενη Ολλανδική Αρχαιολογική Σχολή και από το 2010 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής στο ΟΙΑ.
Ως Υπεύθυνος θεμάτων διεθνούς κινητικότητας και συνεργασίας του ΟΙΑ προωθεί ακαδημαϊκές επαφές μεταξύ Ολλανδίας και Ελλάδας. Συμβουλεύει Ολλανδούς φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα και αντιστρόφως Έλληνες φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να διεξάγουν έρευνα σε ολλανδικά πανεπιστήμια. Επίσης συνεισφέρει ενεργά στην εμβάθυνση, επέκταση και εκτέλεση του προγράμματος του ΟΙΑ σε γνωστικά αντικείμενα πέρα από το παραδοσιακά, όπως στις Εβραϊκές Σπουδές ή τη Σύγχρονη Ιστορία.

Τηλ.: 210 9210778

Γραμματέας: Έμμυ Μεστροπιάν-Μακρή

Η Έμμυ Μεστροπιάν-Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και σπουδάζει στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως γραμματέας στο Ινστιτούτο από το 2000. Είναι υπεύθυνη για τους ξενώνες και τη γενική γραμματειακή οργάνωση, ενώ υποστηρίζει αλλά και συμβάλλει ενεργά στη διοργάνωση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Τηλ: 210 9210760

Επιστημονικός Υπεύθυνος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: Τρύφων Μπαμπίλης
Οι σπουδές του έχουν επικεντρώσει στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία, με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο. Έχει λάβει το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο του Λέιντεν και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Λονδίνου, στην Οξφόρδη και πτυχιακές στην Πάντειο. Έχει δημοσιεύσει σε σχέση με τον υλικό πολιτισμό, την νεωτερικότητα, τον εθνικισμό και την εθνογραφία του Αιγαίου και της Αθήνας. Έχει διδάξει ανθρωπολογία στην Ολλανδία και στην Γερμανία και είναι βασικός συνδιοργανωτής σειράς σεμιναρίων και σχολών του Ινστιτούτου όπως η Οπτική Ανθρωπολογία του Αστεακού Χώρου και η Μετανάστευση στα Άκρα της Ευρώπης.

ΛογιστήςΠαναγιώτης Γασπαράτος
Ο Παναγιώτης Γασπαράτος σπούδασε λογιστικά στο ΤΕΙ Λάρισας (1982). Παράλληλα με την εργασία του στο ΟΙΑ, διευθύνει μαζί με τη σύζυγό του, δικό του λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Από το 2001 εργάζεται στο Ινστιτούτο και είναι υπεύθυνος για την οικονομική διαχείρηση, ενώ παράλληλα προσφέρει διοικητική υποστήριξη σε θέματα προσωπικού και διαχείρισης κτιρίου.

Τηλ.: 210 9210771

Διαχείριση κτιρίου: Μακρής Ιωάννης
Ο Γιάννης σπούδασε  Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων Η/Υ  και απέκτησε ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Παρακολούθησε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων στους τομείς των Πωλήσεων, Διαχείρισης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ.
Για 15  χρόνια υπήρξε Διευθυντής  Καταστημάτων σε επώνυμες αλυσίδες λιανικής πώλησης.
Για περισσότερο από 16 χρόνια υπήρξε σύμβουλος Ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και Επιθεωρητής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Δικτύων, σε ομίλους Πώλησης Ηλεκτρικών ειδών και  κατασκευής – πώλησης επίπλων,  με αρκετές διακρίσεις υπηρεσιών και απόδοσης.
Στο ΟΙΑ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα προσωπικού, διαχείρισης  και ασφάλειας του κτιρίου.

Τηλ.: 210 9210777

Βιβλιοθηκονόμος: Μαρία Κουρεβέση
Η Μαρία Κουρεβέση είναι η υπεύθυνη για την οργάνωση και τη συντήρηση του έντυπου υλικού της βιβλιοθήκης με συστηματικό τρόπο.Καταγράφει με σαφήνεια και ταξινομεί τα εισερχόμενα έντυπα σύμφωνα με τους κανόνες καταλογογράφησης και με σύστημα ταξινόμησης παγκοσμίως αποδεκτό.

Καθαρισμός Κτιρίακών εγκαταστάσεων.
Υπεύθυνη καθαριότητας: Galyna Yatsenko.
Η Galyna Yatsenko είναι η υπεύθυνη για την καθαριότητα όλων των χώρων του ΟΙΑ.

ΚαθαρίστριαΣταυρούλα Πάστρα
Η Σταυρούλα Πάστρα καθαρίζει από το 2001 το Ινστιτούτο από πάνω μέχρι κάτω. Μεγάλωσε στη γειτονιά και της αρέσει να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους από άλλες χώρες.

Φύλακες και ασφάλεια: Από το 2011, δύο φύλακες έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Ινστιτούτου.
Γιάννης Δημόπουλος: εργάστηκε αρχικά στο ΟΙΑ μέσω μιας εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης. Μιλάει Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.
Γιάννης Ζερβουδάκης: εργάζεται από το 1996 σε διάφορες εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης και στο ΟΙΑ ήδη από το 2009. Μιλάει Αγγλικά.