Προσωπικό

Διευθύντρια: Καθ. Δρ  Ann Brysbaert
Από την 1η Μαρτίου του 2022, η Ann Brysbaert είναι διευθύντρια του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνώ. Σπούδασε Αρχαιολογία (MA, KULeuven) και Συντήρηση Αρχαιολογικών Υλικών (BSc. Honors, UCL, Λονδίνο). Αφού εργάστηκε αρκετά χρόνια σε έρευνες πεδίου και σε Μουσεία ως συντηρήτρια, έλαβε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Κατείχε αρκετές ακαδημαϊκές θέσεις: στο Πανεπιστήμιο του Leicester, στο DIKEMES-CYA (Αθήνα), στο Université Bordeaux Montaigne, στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και, από το 2013, στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν. Μεταξύ 2015 και 2022, ήταν Κύρια Ερευνήτρια του προγράμματος ERC Consolidator «SETinSTONE» και συμμετείχε επίσης ως διευθύντρια έρευνας στο Συμβούλιο της Αρχαιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λέιντεν (2016-18).

Τηλ.: 210 9210760


Αναπληρωτής Διευθυντής – Υπεύθυνος θεμάτων διεθνούς κινητικότητας και συνεργασίας
: drs. Willem Ledeboer
O Willem Ledeboer σπούδασε Ανατολικο-Ευρωπαικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Το 1993 αναχώρησε, ως φοιτητής, για την Ελλάδα με σκοπό να κάνει έρευνα για τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην Πρώην Σοβιετική Ένωση και αποφοίτησε με αυτό το θέμα το 1994. Το 1996 πήρε τη θέση του Γενικόυ Γραμματέα στην τότε επονομαζόμενη Ολλανδική Αρχαιολογική Σχολή και από το 2010 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής στο ΟΙΑ.
Ως Υπεύθυνος θεμάτων διεθνούς κινητικότητας και συνεργασίας του ΟΙΑ προωθεί ακαδημαϊκές επαφές μεταξύ Ολλανδίας και Ελλάδας. Συμβουλεύει Ολλανδούς φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα και αντιστρόφως Έλληνες φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να διεξάγουν έρευνα σε ολλανδικά πανεπιστήμια. Επίσης συνεισφέρει ενεργά στην εμβάθυνση, επέκταση και εκτέλεση του προγράμματος του ΟΙΑ σε γνωστικά αντικείμενα πέρα από το παραδοσιακά, όπως στις Εβραϊκές Σπουδές ή τη Σύγχρονη Ιστορία.

Τηλ.: 210 9210778

Γραμματέας: Έμμυ Μεστροπιάν-Μακρή

Η Έμμυ Μεστροπιάν-Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και σπουδάζει στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως γραμματέας στο Ινστιτούτο από το 2000. Είναι υπεύθυνη για τους ξενώνες και τη γενική γραμματειακή οργάνωση, ενώ υποστηρίζει αλλά και συμβάλλει ενεργά στη διοργάνωση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

 

Τηλ: 210 9210760

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: Τρύφων Μπαμπίλης
Οι σπουδές του έχουν επικεντρώσει στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία, με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο. Έχει λάβει το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο του Λέιντεν και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Λονδίνου, στην Οξφόρδη και πτυχιακές στην Πάντειο.
Έχει δημοσιεύσει σε σχέση με τον υλικό πολιτισμό, την νεωτερικότητα, τον εθνικισμό και την εθνογραφία του Αιγαίου και της Αθήνας. Έχει διδάξει ανθρωπολογία στην Ολλανδία και στην Γερμανία και είναι βασικός συνδιοργανωτής σειράς σεμιναρίων και σχολών του Ινστιτούτου όπως η Οπτική Ανθρωπολογία του Αστεακού Χώρου και η Μετανάστευση στα Άκρα της Ευρώπης.

 

 

ΛογιστήςΠαναγιώτης Γασπαράτος

 

Ο Παναγιώτης Γασπαράτος σπούδασε λογιστικά στο ΤΕΙ Λάρισας (1982). Παράλληλα με την εργασία του στο ΟΙΑ, διευθύνει μαζί με τη σύζυγό του, δικό του λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Από το 2001 εργάζεται στο Ινστιτούτο και είναι υπεύθυνος για την οικονομική διαχείρηση, ενώ παράλληλα προσφέρει διοικητική υποστήριξη σε θέματα προσωπικού και διαχείρισης κτιρίου.

 

Τηλ.: 210 9210771

 

Διαχείριση κτιρίου: Μακρής Ιωάννης
Ο Γιάννης σπούδασε  Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων Η/Υ  και απέκτησε ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Παρακολούθησε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων στους τομείς των Πωλήσεων, Διαχείρισης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ.
Για 15  χρόνια υπήρξε Διευθυντής  Καταστημάτων σε επώνυμες αλυσίδες λιανικής πώλησης.
Για περισσότερο από 16 χρόνια υπήρξε σύμβουλος Ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και Επιθεωρητής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Δικτύων, σε ομίλους Πώλησης Ηλεκτρικών ειδών και  κατασκευής – πώλησης επίπλων,  με αρκετές διακρίσεις υπηρεσιών και απόδοσης.
Στο ΟΙΑ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα προσωπικού, διαχείρισης  και ασφάλειας του κτιρίου.

Τηλ.: 210 9210771

Βιβλιοθηκονόμος Σωτηρία Νικολού
Η Σωτηρία Νικολού είναι απόφοιτη του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως εργαζόμενη σε διάφορα είδη βιβλιοθηκών, όπως στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος), στις ακαδημαϊκές
βιβλιοθήκες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, σε δημοτικές βιβλιοθήκες εντός και εκτός Αττικής, καθώς και σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών ψηφιοποίησης, αρχειοθέτησης και διαχείρισης αρχειακού υλικού. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Βιβλιοθηκονόμου για το έτος 2013 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (
IΒBΥ) Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το σύνολο του έργου της σε παιδική βιβλιοθήκητμήμα βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά συνέδρια και σεμινάρια στο πεδίο των συστημάτων πληροφόρησης και των μεταδεδομένων. Το 2019 συμμετείχε ως υπεύθυνη εθελοντικών ομάδων στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (International Federation of Library Associations and Institutions IFLA), το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα. Στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία του υλικού και την επιμέλεια του ηλεκτρονικού καταλόγου της Βιβλιοθήκης, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα καταλογογράφησης (ΑΑΚΚ2), θεματικής ευρετηρίασης και ταξινόμησης το οποίο βασίζεται σε Ολλανδικό σύστημα ταξινόμησης. Επίσης οργανώνει τη βυζαντινή συλλογή, η οποία είναι μια πολύτιμη δωρεά από την προσωπική συλλογή του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρου Τρωιάνου. Η καταλογογράφηση της συλλογής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ΑγγλοΑμερικάνικους Κανόνες Καταλογράφησης (ΑΑΚΚ2) και η ταξινόμηση σύμφωνα με το διεθνές ταξινομικό σύστημα Dewey Decimal Classification (DDC).

Τηλ.: 210-9210777

Καθαρισμός Κτιριακών εγκαταστάσεων.
Υπεύθυνη καθαριότητας : Galyna Yatsenko.
Η Galyna Yatsenko είναι η υπεύθυνη για την καθαριότητα όλων των χώρων του ΟΙΑ.

Φύλακες και ασφάλεια. Από το 2011, δύο φύλακες έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Ινστιτούτου.
Γιάννης Δημόπουλος: εργάστηκε αρχικά στο ΟΙΑ μέσω μιας εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης. Μιλάει Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.
Γιάννης Ζερβουδάκης : εργάζεται από το 1996 σε διάφορες εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης και στο ΟΙΑ ήδη από το 2009. Μιλάει Αγγλικά.